Η Unity εντάχθηκε στο Development Fund του Blender

Το ελεύθερο λογισμικό Blender, απέκτησε άλλο ένα κρίσιμο μέλος στο Development Fund της, την Unity μια από τις πιο σημαντικές εταιρείες στον χώρο του Gaming.

Το Blender είναι ένα ανοιχτού κώδικα λογισμικό που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ταινιών, οπτικών εφέ, τέχνης, τρισδιάστατων μοντέλων, κινούμενων γραφικών, διαδραστικών 3D εφαρμογών, εικονικής πραγματικότητας και παιχνιδιών.

Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του Blender περιλαμβάνουν:

  • 3D μοντελοποίηση,
  • UV unwrapping,
  • Δημιουργία υφών και επεξεργασία γραφικών raster
  • προσομοίωση
  • επεξεργασία βίντεο και σύνθεση
  • και πολλά άλλα..

Η Unity είναι μια μηχανή παιχνιδιών που υποστηρίζει πολλαπλές πλατφόρμες, η οποία αναπτύχθηκε από την Unity Technologies. Η πρώτη φορά που ανακοινώθηκε η μηχανή ήταν τον Ιούνιο του 2005 στο Worldwide Developers Conference της Apple ως αποκλειστική μηχανή παιχνιδιών για το Mac OS X.

Από το 2018, μηχανή είχε επεκταθεί για να υποστηρίξει περισσότερες από 25 πλατφόρμες. Η μηχανή Unity μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία τρισδιάστατων ή δισδιάστατων, εικονικής πραγματικότητας και παιχνιδιών επαυξημένης πραγματικότητας, καθώς και προσομοιώσεων και άλλων εμπειριών. Η μηχανή Unity έχει υιοθετηθεί και από βιομηχανίες εκτός βιντεοπαιχνιδιών, όπως τον κινηματογράφο, τα αυτοκίνητα, την αρχιτεκτονική και τις κατασκευαστικές.

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες εταιρείες αλλά και ολόκληρες βιομηχανίες (όπως είχαμε δει το Hollywood) αντιλαμβάνονται την σημασία του ανοιχτού λογισμικού και προσπαθούν να συμμετέχουν είτε άμεσα είτε χρηματοδοτώντας κάποιο project.

Η Unity Tech είναι η τελευταία εταιρεία υψηλού προφίλ που εντάσσεται στο Blender Development Fund για την υποστήριξη αυτού του κορυφαίου ανοιχτού κώδικα λογισμικού.

Με το Blender να χρησιμοποιείται συχνά σε συνδυασμό με τη μηχανή παιχνιδιών Unity στην δημιουργία στοιχείων ενός παιχνιδιού, η εταιρεία αποφάσισε να παρέχει οικονομική στήριξη στο Blender για να διασφαλίσει ότι οι δύο κοινότητες θα συνεχίσουν να συνεργάζονται πιο παραγωγικά.

Το Blender Development Fund κατάφερε να εξασφαλίσει έσοδα πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ το μήνα, επιτρέποντας την να προσλάβει είκοσι προγραμματιστές να εργάζονται με πλήρη απασχόληση σε αυτό το ανοιχτού κώδικα λογισμικό.

Προς το παρόν, το Fund διαθέτει $121.979 τον μήνα προερχόμενα από 4.714 άτομα και 43 εταιρείες. Μεταξύ των μεγαλύτερων υποστηρικτών του Blender Development Fund εκτός από το Unity είναι οι εταιρείες

  • Epic Games, AMD και NVIDIA σε επίπεδο Patron.
  • Στο επίπεδο Corporate Gold είναι η Intel, Ubisoft, Microsoft και άλλοι.
  • Άλλες εταιρείες που υποστηρίζουν το Fund είναι η Canonical (Ubuntu), Google, Adidas και Valve.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν τη χρηματοδοτική προσπάθεια στο fund.blender.org.

Παραπομπές:

Πηγή άρθρου: https://cerebrux.net/

Γλώσσα:

Pkst Γράφτηκε από: