Η Facebook χρηματοδοτεί το Blender

Σε μια κίνηση που σίγουρα δεν θα περίμενε ίσως κανείς, το Ίδρυμα Blender ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Facebook εντάχθηκε στο Blender Development Fund.

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες εταιρείες αλλά και ολόκληρες βιομηχανίες (όπως είχαμε δει το Hollywood) αντιλαμβάνονται την σημασία του ανοιχτού λογισμικού και προσπαθούν να συμμετέχουν είτε άμεσα είτε χρηματοδοτώντας κάποιο project.

Έτσι το ελεύθερο λογισμικό Blender, απέκτησε άλλο ένα μέλος στο Development Fund της, την Facebook μετά και την Unity που είχαμε δει πριν μερικούς μήνες.

Ποια η θέση της Facebook στο Blender

Η Facebook έχει δημιουργήσει διάφορα εργαλεία που βοηθούν τους καλλιτέχνες να μετατρέψουν τις δημιουργίες τους με χρήση του Blender σε εμπειρίες AR στο Spark AR.

Το Facebook συμμετέχει ως Corporate Patron, το οποίο μεταφράζεται σε τουλάχιστον €120χιλ/έτος στο Blender.

Για να υποστηρίξει τους καλλιτέχνες και τους αμέτρητους, ερευνητές, μηχανικούς, σχεδιαστές και δημιουργούς περιεχομένου που εξαρτώνται από εργαλεία ανοιχτού κώδικα, η Facebook επιθυμεί να συμβάλει στην ανάπτυξη του Blender. Γι ‘αυτό είμαστε περήφανοι που ανακοινώνουμε ότι η Facebook θα ενταχθεί στο «Ταμείο Ανάπτυξης» του Ιδρύματος Blender ως Corporate Patron, από το 4ο τρίμηνο του 2020. Αυτό, για εμάς είναι άλλο ένα σημαντικό σημάδι της προθυμίας της βιομηχανίας να μεταπηδήσει σε ανοιχτού κώδικα εργαλεία και να συμβάλει τη συνεχή βελτίωση των έργων ανοιχτού κώδικα.

Ton Roosendaal, Chairman Blender Foundation

Αυτά τα χρήματα θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση των προγραμματιστών του Blender με στόχο την συνεχή βελτίωση αυτής της εξαιρετικής σουίτας ανοιχτού κώδικα.

Η θέση της Facebook ως Corporate Patron σημαίνει ότι θα μπορούν να παρακολουθούν τι χρηματοδοτείται με τις χορηγίες τους αλλά και να μιλούν απευθείας στην ομάδα του Blender.

Πολλές εταιρείες πλέον συμμετέχουν ως Corporate Patron χρηματοδότες στο Blender, συμπεριλαμβανομένων των NVIDIA, AMD, Unity και Epic Games. Σε μικρότερα επίπεδα θα βρει κανείς επίσης τις εταιρείες Microsoft, Ubisoft, Intel και άλλες.

Παραπομπές:

Πηγή άρθρου: https://cerebrux.net/

Γλώσσα:

Pkst Γράφτηκε από: