Open Call | Circular Cultures Design School 2024 : 26 με 29 Μαρτίου 

Το Circular Cultures (Making Matters) εξελίσσεται και παρουσιάζει το Circular Cultures Design School 2024 προσκαλώντας δημιουργούς και σχεδιαστές όλων των ειδικοτήτων να πειραματιστούν με τις αναδυόμενες τεχνολογίες και τα βιώσιμα υλικά. Μέσα από δύο θεματικά workshops στις 26 με 29 Μαρτίου και πεδίο εφαρμογής τον Δημόσιο Χώρο, ανακαλύπτουμε νέες δυνατότητες όπου η αμεσότητα των υλικών συναντά το απέραντο δυναμικό του ψηφιακού κόσμου.

Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από άνευ προηγουμένου τεχνολογικές εξελίξεις, η ένταξη της τεχνητής νοημοσύνης (AI) στο σχεδιασμό αλλά και ο συγκερασμός ύλης και τεχνολογίας έχουν αναδειχθεί σε μεταμορφωτικές δυνάμεις στο δημιουργικό τοπίο. Αυτή η συνέργεια όχι μόνο επαναπροσδιορίζει τα όρια της ανθρώπινης ευρηματικότητας, αλλά εγείρει, επίσης, κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με την ηθική και την καινοτομία.

Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο αστικό και αγροτικό τοπίο, εμβαθύνουμε στην ουσία των δημόσιων χώρων, διερευνώντας πώς μπορούν να διαμορφωθούν, να αναζωογονηθούν, να εμπλουτιστούν και τελικά, να εξελιχθούν, σε φορείς συνεκτικότητας, πολιτισμού και βιωσιμότητας. H ύλη και οι αναδυόμενες τεχνολογίες γίνονται εργαλεία για την οικοδόμηση νέων κόσμων, ψηφιακών κι φυσικών, όπου η ύπαρξη εξελίσσεται σε εμπειρία.

Υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων εκπαιδευτών και ομιλητών, οι συμμετέχοντες θα αναλογιστούν και θα δοκιμάσουν τα όρια της ύλης. Της ύλης και των πολλαπλών χρήσεων της, της ύλης όπως αυτή δημιουργείται στον ψηφιακό κόσμο για να μεταβεί στον φυσικό ή/ και της ύλης που παραμένει άυλη αλλά δομική. Της ύλης που γίνεται φορέας πολιτισμού, καταλύτης ηθικής και σύμβολο ελευθερίας.Ύστερα από πέντε επιτυχημένες διοργανώσεις και δεκάδες συμμετοχές, το Circular Cultures (Making Matters) εξελίσσεται σε έναν 4-ήμερο Design School με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων σε δύο θεματικές ενότητες: “Materiality” και “Immateriality” στον κυκλικό σχεδιασμό.Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στην Αθήνα, με γλώσσα εργασίας τα Αγγλικά.

Το Circular Cultures Design School 2024 προσφέρει μια βιωματική εμπειρία μάθησης για 30 δημιουργούς και σχεδιαστές να εξερευνήσουν τη συνύπαρξη της βιωσιμότητας και του κυκλικού σχεδιασμού με τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.Με την καθοδήγηση καταξιωμένων εκπαιδευτών και ομιλητών, οι συμμετέχοντες θα αναλογιστούν και θα δοκιμάσουν τα όρια της ύλης στο δημόσιο χώρο, υπό το πρίσμα των Placemaking – Worldbuilding.

Strand A: Materiality – Placemaking

Εισηγητές: Poor Collective
Προσκεκλημένοι Ομιλητές: Boulouki

Strand B: Immateriality – Worldbuilding

Εισηγήτρια: Ploipailin Flynn (AixDesign)
Προσκεκλημένη Ομιλήτρια: Vali Lalioti (UAL Creative Computing Institute)

Περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων:  https://bit.ly/CCDesignSchool

Υποβολή προτάσεων έως 13 Μαρτίου

Γλώσσα:

mathe Γράφτηκε από: