Η πόλη του Αμβούργου θα υποστηρίξει τη δημιουργία Open hardware labs

H πόλη του Αμβούργου θα υποστηρίξει τη δημιουργία εργαστηρίων που θα επιτρέπουν στους makers να κατασκευάζουν μηχανές ανοιχτού κώδικα. Τα Open hardware labs προορίζονται να βοηθήσουν την πόλη να κάνει βήματα προς μια κυκλική οικονομία.

Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι το Αμβούργο προσχώρησε στο δίκτυο «Fab City Network», μαζι με την Σεούλ, το Παρίσι, την Βοστώνη και άλλων πόλεων που δεσμεύθηκαν να «εργαστούν για να παράγουν ό, τι καταναλώνουν μέχρι το 2054».

Η έμφαση στο ανοικτό υλικό καθιστά την ανακοίνωση του Αμβούργου ξεχωριστή. “Τα Open hardware labs διαφέρουν από τα άλλα εργαστήρια. Δεν πρόκειται για ένα δωμάτιο γεμάτο υπολογιστές. Τα εργαστηρίων Fab City απαιτούν πολύ περισσότερο χώρο και καταναλώνουν πολύ περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια “, λέει ένας από τους διοργανωτές, ο  Dr.-Ing Tobias Redlich από   το εργαστήριο Laboratorium für Fertigungstechnik στο Πανεπιστήμιο Helmut-Schmidt.

Τα εργαστήρια θα είναι σε θέση να βοηθήσουν τους ερευνητές, τους καινοτόμους και τις νεοσύστατες επιχειρήσεις να κατασκευάσουν περίπλοκες μηχανές, όπως κοπτήρες λέιζερ, τόρνοι, grinders και τρισδιάστατους εκτυπωτές, βασισμένοι σε εξαρτήματα υλικού ανοιχτού κώδικα, εξηγεί ο κ. Redlich στο Open Source Observatory της Ευρωπαικής Επιτροπής. «Θα εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους για να εκπαιδεύσουν άλλους και θα προσφέρουμε εκπαιδευτικό υλικό και τεκμηρίωση που θα επιτρέπουν ουσιαστικά σε όσους ενδιαφέρονται να κατασκευάσουν τέτοιες περίπλοκες μηχανές».

Οι πόλεις έχουν μια πραγματική ανάγκη για τέτοια εργαστήρια CNC  για να καταστήσουν δυνατή την κατασκευή πρωτοτύπων και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να συνδεθούν με άλλους που εργάζονται σε μοντέλα υλισμικού πλήρους κλίμακας.

Πιλoτικές δράσεις

Οι πόλεις του Fab City Network σκοπεύουν να δοκιμάσουν δράσεις μαζί με τους πολίτες, τους δημιουργούς, τις ΜΜΕ, τις νεοσύστατες επιχειρήσεις και τους υπεύθυνους πολιτικής. “Το Αμβούργο έχει ήδη πολλές νέες επιχειρήσεις και μερικές από αυτές χρειάζονται πραγματικά βοήθεια για να αποκτήσουν πρόσβαση στα μηχανήματά μας και στις υπηρεσίες γύρω τους”, λέει ο Δρ Redlich.

Ο πρωταρχικός στόχος είναι η δημιουργία πόλεων που μπορούν να αντιμετωπίσουν οικολογικές και κοινωνικές προκλήσεις. Το δίκτυο έχει ήδη δημιουργήσει χιλιάδες τέτοια εργαστήρια, γράφει η πόλη του Αμβούργου στην ανακοίνωσή της. Οι Fab Cities ελπίζουν ότι τα προϊόντα του μέλλοντος θα σχεδιάζονται παγκοσμίως και στη συνέχεια θα κατασκευαστούν τοπικά.

Hackathons

Το Laboratorium für Fertigungstechnik συμμετέχει σε πολλές  πρωτοβουλίες ανοιχτού υλικού. Παραδείγματα αποτελούντο Make a Difference, ένα hackathon που επικεντρώνεται στις γεωργικές προκλήσεις (η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων είναι 27 Σεπτεμβρίου) και το Makers for Tunisia, ένα έργο όπου δημιουργούνται εργαστήρια για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.

Πηγή άρθρου: https://joinup.ec.europa.eu/

Γλώσσα:

Pkst Γράφτηκε από: