Κάδος

Κατεβάστε την παρουσίαση: εδώ

Δημιουργός: Γιώργος Αναγνωστόπουλος

GitHub: https://github.com/ellak-monades-aristeias/Kadoi-aporrimatwn

Ο κάδος σχεδιάστηκε για να: μειώσει τις οσμές από τα απορρίμματα, ειδοποιεί πότε δεν μπορεί να τοποθετηθούν άλλα απορρίμματα στον κάδο, είναι εύκολος στη λειτουργία και στην εναπόθεση, μπορεί να παράγει μικρή ποσότητα ενέργειας, ώστε να είναι ανεξάρτητος ενεργειακά  και  να μπορεί να αντικατασταθεί ή να επισκευαστεί  άμεσα.

To καπάκι του κάδου, ανοίγει σε τρεις διαδοχικές φάσεις, προκειμένου να περιορίζονται οι οσμές των απορριμάτων. Χρησιμοποιούνται ιμάντες, οι οποίοι ανοίγουν το καπάκι, ανάλογα με τη δύναμη που ασκεί ο χρήστης στο πέδιλο του κάδου. Έτσι δεν είναι απαραίτητο να γίνεται εξ ολοκλήρου άνοιγμα του κάδου. Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξει ο κάδος με τη λαβή του υπάρχει στην μπροστινή όψη του κάδου.

Στο καπάκι επίσης υπάρχει μικρό διάφανο plexigass, το οποίο μπορεί να συμβουλευτεί ο χρήστης, αν υπάρχει χώρος εναπόθεσης απορριμάτων στον κάδο.

Στην επιφάνεια του κάδου, αναπτύσσονται φωτοβολταικές μεμβράνες, οι οποίες ενεργοποιούν φωτοκύταρο που ελέγχει την περιεκτικότητα του κάδου. Μόλις υπέρβει το επιτρεπόμενο ύψος, αυτόματα αλλάζει το χρώμα της πράσινης γραμμής σε κόκκινη, ώστε να γνωρίζουν οι χρήστες ότι δεν μπορούν να εναποθέσουν απορρίματα. Γίνεται σάρωση στο ύψος που είναι τοποθετημένος (σε όλο το μήκος και πλάτος εκείνου του σημείου) και ενεργοποιεί τον κόκκινο λαμπτήρα.

Γλώσσα:

mathe Γράφτηκε από: