OpenToonz, μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα για επαγγελματικό 2D animation

To OpenToonz είναι ένα εργαλείο ανοιχτού λογισμικού 2D animation. Βασίζεται στην εφαρμογή Toonz, μια εφαρμογή με μακρά ιστορία σε κινούμενα σχέδια ( χρησιμοποιήθηκε στην παραγωγή TV shows όπως το Steven Universe και το Futurama). Πρόσφατα, Η Ιαπωνική Django αγόρασε το Toonz από μια ιταλική εταιρεία, και διέθεσε κάτω από ανοιχτή άδεια την εφαρμογή και τον πηγαίο κώδικα της.

Σύμφωνα με τον Amid Amidi από το Cartoonbrew “Το άνοιγμα του κώδικα για την παραγωγή κινουμένων σχεδίων 2D , θα μπορούσε να ξαναγράψει το μέλλον της μορφή τέχνης και ενδέχεται να οδηγήσει σε μια σημαντική αύξηση στην παραγωγή κινουμένων σχεδίων, ενώ αναγκάζει τους προγραμματιστές λογισμικού όπως το Adobe και Toonboom να αγωνίζονται να βρει τρόπους για να ξεχωρίσει το λογισμικό 2D animation τους από μια ισχυρή, ελεύθερη εναλλακτική λύση”

To Open Toonz είναι ελεύθερα διαθέσιμο να το κατεβάσετε και να το χρησιμοποιήσετε, και προσφέρει μια πληθώρα επιλογών για επαγγελματίες του animation. Αν μάλιστα έχετε εκπαιδευτεί σε παραδοσιακό animation, ίσως να νιώσετε σαν στο σπίτι σας χρησιμοποιώντας το OpenToonz. Το OpenToonz κάνει χρήση της Xsheet παρά της γραμμικής χρονογραμμής. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να τοποθετεί την εστίαση στα σχέδια και όχι στα τυπικά standard computer interpolated keyframes.

Για να το δοκιμάσετε και να δείτε πως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, επισκεφτείτε την σελίδα του OpenToonz

Γλώσσα:

Pkst Γράφτηκε από: