Κάδοι – μπασκέτες για διαμόρφωση οικολογικής παιδείας

Δημιουργός: Νικόλαος Μαυρικάκης

GitHub: https://github.com/ellak-monades-aristeias/Kadoi-mpasketes

Οι κάδοι – μπασκέτες είναι ένας νέος τύπος κάδων ο οποίος μέσω του σχεδιασμού του, που παραπέμπει άμεσα στο γνωστό παιχνίδι της καλαθοσφαίρισης, προσκαλεί τους μαθητές ενός σχολείου (ή και ενήλικες μιας πλατείας) να πετάξουν τα σκουπίδια τους στον κατάλληλο κάδο στοχεύοντας στο στεφάνι, όπως δηλαδή θα έκαναν σε μια κανονική μπασκέτα.

Υλικά και τρόπος κατασκευής

Για να κρατηθεί το κόστος αλλά και ιδιαίτερα βάρος χαμηλό επιλέχθηκε το OSB. Παρ’ ότι ως υλικό είναι φθηνό, με την κατάλληλη συντήρηση προσφέρεται για κάθε είδους κατασκευές εξωτερικού χώρου με ιδιαίτερα μεγάλη αντοχή στον χρόνο. Το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής χρησιμοποιεί ξυλεία OSB και ένα πολύ μικρό μέρος ξύλο πεύκης 30 mm για μεγαλύτερη σταθερότητα στη βάση της μπασκέτας. Στους κάδους χρησιμοποιήθηκαν πηχάκια για την σύνδεση των τεσσάρων πλευρών τις οποίες και κρατούν σε σταθερή γωνία με 2-3 βίδες σε κάθε πλευρά. Επέλεξα να μην μπει πάτος ώστε να αποφευχθεί η συγκέντρωση υγρών από μισοάδεια μπουκάλια στο κάτω μέρος. Επειδή όμως χρειάζεται μια υποστήριξη για τη σακούλα και τα σκουπίδια, το ρόλο του πάτου θα τον παίζει πλαστικό πλεγμα που θα προσαρμοστεί στο κάτω μέρος με την βοήθεια συραπτικού. Το μεταλλικά στεφάνια είναι παιδικό μέγεθος και θα αγορασθούν απο online κατάστημα.

 

Κόστος

Τα κόστη για 1, 10, 100 κομμάτια αναφέρονται στον παρακάτω σύνδεσμο: https://github.com/ellak-monades-aristeias/Kadoi-mpasketes/blob/master/Files/Pinakas%20ylikwn%20se%20JPEG.jpg

Γλώσσα:

Γράφτηκε από: