cityZEN

Δημιουργός: Καλλιόπη Σαββάκη

GitHub: https://github.com/ellak-monades-aristeias/cityZEN

Το cityZEN είναι ένας πολυμορφικός πάγκος για την πώληση μικροαντικειμένων σε προκαθορισμένους δημόσιους χώρους. Το έργο cityZEN αποτελείται από ένα προσαρμοσμένο σύστημα πάγκων και μία πρόταση δημοτικής υπηρεσίας για την ενίσχυση ανέργων και για την οργάνωση του έως τώρα παράνομου εμπορίου αγαθών σε σημεία της πόλης.

Ο πάγκος αποτελείται από 4 αποσπώμενα μέρη τα οποία μπορούν να συνδυαστούν σε διάφορους σχηματισμούς.

Αριστερά υπάρχει μια ξύλινη επίπεδη κατασκευή η οποία στέκεται όρθια με μεταλλικά στηρίγματα και πόδια και με ράφια τα οποία ανοίγουν. Τα ράφια διαθέτουν στο πίσω μέρος ένα ελαστικό παραβάν το οποίο μπορεί να μετατοπιστεί από την κάτω του μεριά έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα επικλινές για προβολή βιβλίων ή αντίστοιχων αντικειμένων.

Δεξιά αυτού του μέρους υπάρχει μια διάτρητη μεταλλική επιφάνεια ίδιων διαστάσεων με το προηγούμενο μέρος η οποία στηρίζεται με τον ίδιο τρόπο και στην οποία οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν εξαρτήματα για διάφορες χρήσεις. Στο πάνω μέρος προσαρμόζεται μια ημικυκλική επιφάνεια, επίσης μεταλλική, η οποία φέρει το λογότυπο του δήμου σχεδιασμένο με τρύπες πάνω στην επιφάνεια. Το μέρος αυτό διατίθεται σε 2 διαστάσεις, ενα μικρό που μπορεί να συνδυαστεί είτε με το μέρος των ραφιών είτε με την διάτρητη επιφάνεια, και ένα μεγάλο που συνδυάζεται και με τα 2 ταυτόχρονα και τα δένει μεταξύ τους.

Τέλος, στο κάτω μέρος ενός εκ των 2 κάτω μερών προσαρμόζεται ένας επίπεδος πάγκος. Μέσα σε αυτόν ενσωματώνεται και η ταμιακή μηχανή, σε περίπτωση που η κατασκευή πρόκειται να χρησιμοποιηθεί με βάση την υπηρεσία της πρότασής μας.

Το σχέδιο αυτό επιτρέπει μεγάλη προσωπικοποίηση, τόσο μέσω του σχεδιασμού του με βάση την χρήση διάφορων μερών καθώς και μέσω του αυτοσχεδιασμού των χρηστών του.

 

Κόστος

Το κόστος υλοποίησης υπολογίζεται ως εξής:

Σταθερό εφάπαξ κόστος υλοποίησης λογισμικού: 6000 €

Κατασκευή μιας ολοκληρωμένης μονάδας: 750 €

Κατασκευή 10 μονάδων (τιμή ανά μονάδα): 573 €

Κατασκευή 100 μονάδων (τιμή ανά μονάδα): 388 €

Για την χρήση του έργου το μοναδικό κόστος είναι το κόστος των αναλώσιμων, δηλαδή 4 μπαταρίες ΑΑ που απαιτεί η ταμιακή μηχανή, καθώς και μια SD card για την καταγραφή των δεδομένων (20-30 € συνολικά).

Γλώσσα:

Johnnyxidias Γράφτηκε από: