OpenHouse Athens: Ανοιχτές ξεναγήσεις σε 89 κτίρια της Αθήνας : 1-2 Απριλίου 2017

Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο αποκτώντας συστηματικούς επισκέπτες και υποστηρικτές. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος.
Κάθε χρόνο για ένα Σαββατοκύριακο δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της.

Το OPEN TOURS είναι η κυρίως δράση του OPEN HOUSE Athens. Στο φετινό πρόγραμμα συμμετέχουν 89 κτίρια και χώροι στην Αθήνα, τα οποία ανοίγουν τις πόρτες τους το σαββατοκύριακο 1 & 2 Απριλίου. Οι εθελοντές μας περιμένουν να σας ξεναγήσουν!

Μπορείτε να δείτε τα κτίρια που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εδώ.

Η συμμετοχή του κοινού στις ξεναγήσεις γίνεται με την εξής διαδικασία:

  1. Μελετάτε το πρόγραμμα
  2. Επισκέπτεστε τους χώρους που σας ενδιαφέρουν κατά τις επισκέψιμες ώρες του καθενός.
  3. Περιμένετε τη σειρά σας για να παρακολουθήσετε την ξενάγηση. Η είσοδος γίνεται με σειρά προτεραιότητας (με βάση τον χρόνο άφιξης σε κάθε χώρο, εντός του ωραρίου επίσκεψης) και ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Δεν απαιτείται κράτηση για την επίσκεψη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Συνιστούμε στους επισκέπτες να προσέλθουν εγκαίρως στα κτίρια που θέλουν να επισκεφθούν, καθώς δεν πραγματοποιούνται ξεναγήσεις μετά τη λήξη του ωραρίου, οπότε αν υπάρχει αναμονή ενδέχεται να μην καταφέρουν να παρακολουθήσουν την ξενάγηση.

Οι επισκέπτες είναι υποχρεωμένοι να τηρούν και να σέβονται τις ειδικές απαιτήσεις που μπορεί να έχει κάθε χώρος προκειμένου να εισέλθουν σε αυτόν (πχ. απαγόρευση λήψης φωτογραφιών, είσοδος χωρίς παπούτσια ή με πλαστικά σακουλάκια, επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας)

Πηγή άρθρου: http://www.openhouseathens.gr/draseis/open-tours/

 

Γλώσσα:

Pkst Γράφτηκε από: